ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Άγιος Νικόλαος: O Agios fairy tale!

Όχι δεν το περίμενα αυτό που αντίκρισα…

Μου είχαν πει να επισκεφτώ τον Άγιο Νικόλαο. Μου είχαν πει, πως αν ποτέ ο δρόμος μου με έβγαζε προς τα εκεί να πάω οπωσδήποτε. Αλλά ποτέ κανείς δεν με προετοίμασε για την ομορφιά του τοπίου. Για το παραμυθένιο σκηνικό που ανοίχτηκε ξαφνικά μπροστά μου. Για την γαλήνη που κυρίευσε την ψυχή μου μέχρι το τελευταίο της κύτταρο. Για την αρμονία των χρωμάτων και των μυρωδιών που ημερέψει το μάτι, το αυτί αλλά και τις πέντε αισθήσεις μου μονομιάς.

📌Άγιε Νικόλαε, που βρισκόσουν κρυμμένος τόσο καιρό ?
📌Στη Νάουσα, μου απάντησε γλυκά…

Ο Άγιος που τα «σπάει» !!!

Καταπράσινο σκηνικό, πυκνόφυτη βλάστηση, νερά παντού, ποτάμια, ορμητικοί καταρράκτες, κρυστάλλινες πηγές, λίμνες με πάπιες, ξύλινα παγκάκια και γραφικά φαναράκια. Φύση, βλάστηση και υγρό στοιχείο σε πλήρη αρμονία. Πόσο πραγματικά μας ηρεμεί η φύση. Το είχα ξεχάσει. Πόσο μας γαληνεύει. Πως μεμιάς γεμίζει το μέσα μας, όταν βρεθούμε κοντά της. Πως μιλάει στην ψυχούλα μας! Πως αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε μέρος της, αναπόσπαστο κομμάτι της τόσο ξεκάθαρα, όταν βρισκόμαστε κοντά της και πόσο πολύ το ξεχνάμε, όταν βρισκόμαστε άλλου. Στην πόλη…

Ντυμένος στα λευκά … θα άντεχα τόση ομορφιά ?

Όσο ήμουν εκεί και περπατούσα στα πνιγμένα στο πράσινο δρομάκια, χάζευα το σμήνος των ευχαριστημένων πουλιών πάνω στα δέντρα και προσπαθούσα να ρουφήξω όσο περισσότερη φύση μπορούσα, μια σκέψη στριφογύριζε συνεχώς στο μυαλό μου. Το «αχόρταγο» της ανθρώπινης φύσης, βλέπετε. Είσαι εκεί απολαμβάνεις τη στιγμή και σκέφτεσαι το επόμενο που θες να ζήσεις. Σκεφτόμουνα λοιπόν διαρκώς πώς θα ήταν το μέρος που απλώνονταν μπροστά μου ντυμένο στα λευκά. Πόσο πιο όμορφο μπορούσε να γίνει τον χειμώνα, πιθανά με κάποια χιονόπτωση. Κι αν πραγματικά θα άντεχε τόση ομορφιά ανθρώπου μάτι! Όπως καταλαβαίνετε εγώ το επισκέφτηκα Άνοιξη. Τότε που η πλάση είναι στα καλύτερά της. Βάζει την πιο λαμπρή της φορεσιά και περιμένει καρτερικά τους όποιους συνοδοιπόρους, πεζοπόρους, φυσιολάτρεις, περιπατητές.

Μικρό παράπονο, μεγάλο ψεγάδι στο παρθένο αυτό σκηνικό, η ανθρώπινη παρέμβαση.
Μαγαζιά, ταβέρνες και μια εκκλησία που τάραζαν το γαλήνιο οικοσύστημα, όπως πάντα. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το καθιστούσε ως το ιδανικότερο σκηνικό για βάπτιση. Για πιο νικ. Για κυριακάτικη βόλτα.

Παράδεισος 24/7

Όπως και να’ χει, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, κάθε μήνα, όλες τις εβδομάδες και τις 24 ώρες της ημέρας, ο Άγιος Νικόλαος σε περιμένει να τον ανακαλύψεις. Και θα σε ξαφνιάσει στο υπόσχομαι. Και θα σε μαγέψει θα το δεις. Κι ας σου είπα να καλύτερα εδώ. Κι ας σε προετοίμασα. Κι ας σου έδειξα ειδυλλιακές φωτογραφίες. Το αληθινό σκηνικό θα σου κόψει την ανάσα. Θα σου μεινει αξέχαστο… όπως ακριβώς στα παραμύθια!

Happiness happens… όταν οι άνθρωποι ζούνε ευτυχισμένοι στη φύση !