ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ, ΟΧΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Επιθυμία να είσαι, όχι δέσμευση!

Υπάρχει καλύτερο πράγμα σε μια σχέση από την ελευθερία και την εμπιστοσύνη? Την επιθυμία και όχι τη δέσμευση? Δεν προτιμάς ο άλλος να είναι μαζί σου γιατί πραγματικά θέλει να είναι κι όχι γιατί ένας γάμος ή ένα παιδί τον δένει μαζί σου?

Αυτό είναι ένα άρθρο για όλους όσους πιστεύουν στην ελευθερία και την επιθυμία μέσα σε μια σχέση. Σε όλους όσους πιστεύουν ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να βιώνει το εμείς, αλλά και το εγώ μέσα σε μια σχέση. Να βιώνει το εμείς που του καλύπτει ουσιαστικά τη συντροφικότητα, μια από τις μεγαλύτερες ανάγκες του, αλλά και το εγώ που έχει να κάνει με όλα όσα θέλουμε και αγαπάμε, πράγματα δικά μας προσωπικά που διαμορφώνουν το χαρακτήρα μας και γεμίζουν την ψυχούλα μας. Πράγματα που καμία φορά αφήνουμε στην άκρη ή καταπιέζουμε λόγω υποχρεώσεων ή απαγορεύσεων πολλές φορές από τους συντρόφους που επιλέγουμε!

Το εμείς είναι εύκολα κατανοητό σε μια σχέση. Όλα όσα κάνουν δύο σύντροφοι μαζί. Με ή χωρίς παιδιά. Μέσα & έξω από τα στενά όρια της οικογένειας. Με ή χωρίς χαρτιά γάμου, σύμφωνο συμβίωσης ή οποία άλλη μορφή συμβίωσης θέλετε.

Είναι όλες εκείνες οι στιγμές που μοιραζόμαστε μαζί: οι οικογενειακές Κυριακές, οι γιορτές και οι αργίες, η καθημερινότητα, τα βάρη και οι υποχρεώσεις, αλλά και τα γέλια, οι αγκαλιές, τα πειράγματα, οι εκδρομές, τα παιχνίδια, τα χάδια, τα σχολεία, τα διαβάσματα, η αγάπη, ο έρωτας με αλλά λόγια η ευτυχία της οικογένειας. Η ευτυχία της οικογένειας που παρά τις οποίες δυσκολίες είναι πραγματικά μεγάλη.
Μεγαλειώδης θα έλεγα.
Το εγώ είναι ένα άλλο, τελείως διαφορετικό κεφάλαιο. Ένα μεγάλο κεφάλαιο που πολλές φορές ξεχνάμε, παραγκωνίζουμε ή απλώς αναγκαζόμαστε να καταπιέζουμε προκειμένου να παραμείνουμε σε μια σχέση. Το εγώ αφορά όλα όσα μου αρέσει να κάνω εγώ για εμένα και τον εαυτό μου μόνο! Όλα όσα απολαμβάνω να κάνω μόνος μου ή και με παρέα έξω από τα στενά όρια της οικογένειας. Μια δραστηριότητα που με χαλαρώνει, που με διασκεδάζει, που με κάνει να ξεχαστώ, με αναζωογονεί. Ένα άθλημα, μια ώρα στο γυμναστήριο ή ένα μάθημα κεραμικής, μαγειρικής, ζωγραφικής κάθε εβδομάδα. Μια βόλτα στα μαγαζιά. Μια βόλτα στη φύση. Ένα after office ποτάκι με κοριτσοπαρέα. Μια βουτιά σε κοντινή παραλία. Μια ώρα περπάτημα με τον σκύλο. Μαθήματα χορού. Ή ορθοφωνίας. Ή υποκριτικής. Ημερήσια εκδρομή με συναδέλφους. Καφεδάκι παρέα μόνο με ένα βιβλίο. Μια Κυριακάτικη επίσκεψη σε μουσείο. Ένα θέατρο. Ένα ταξίδι αναψυχής. Βραδυνό ξεφάντωμα με κοριτσούδια.

Γενικά κάτι που με γεμίζει, κάτι που με ευχαριστεί, κάτι που με χαλαρώνει, κάτι που με διασκεδάζει. Κάτι που μετά θα μου επιτρέψει να γυρίσω γεμάτη, ανανεωμένη, χαρούμενη στη σχέση, την οικογένεια, την καθημερινότητα. Γιατί ως γνωστόν χαρούμενη γυναίκα & χαρούμενη μαμά θα πει χαρούμενη οικογένεια στο σύνολό της. Γιατί οι μανούλες αυτού του κόσμου ήταν, είναι και θα είναι το βαρόμετρο της οικογένειας. Και κατά συνέπεια, της ευτυχίας της οικογένειας.

Μα αφού είμαστε ζευγάρι, πρέπει να τα κάνουμε όλα μαζί.
Αφού είμαστε ζευγάρι πρέπει να βγαίνουμε μόνο μαζί, να περνάμε καλά μόνο αν είμαστε μαζί, ενώ ο καθένας μόνος του θλίβεται και αδυνατεί να περάσει καλά.
Αφού είμαστε ζευγάρι πρέπει να τα μοιραζόμαστε όλα. Ακόμα και τις πιο απόκρυφες σκέψεις μας. Αφού είμαστε ζευγάρι, κυριαρχεί το εμείς, το εμείς μαζί αχώριστοι και όχι το εγώ… και κάπως έτσι χάνεις στο δρόμο της σχέσης τον εαυτό σου.

Μη νομίζετε ότι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι η πραγματικότητα για πολλά ζευγάρια εκεί έξω. Γυναίκες που καταπιέζουν τους συντρόφους τους, νομίζοντας ότι έτσι θα τους ελέγξουν ή θα τους κρατήσουν και άντρες που δεν αφήνουν ελεύθερες τις γυναίκες τους να κάνουν τα πράγματα που αγαπούν.

Ναι περνώ και μόνη μου καλά.
🌸Ναι τα καταφέρνω μια χαρά.
🌸Ναι θέλω μια ώρα για εμένα και τα πράγματα που αγαπώ.
🌸Ναι θέλω να ξεφεύγω λίγο από τις υποχρεώσεις της οικογένειας.
🌸Ναι αγαπώ πολύ τα παιδιά μου, αλλά αγαπώ και τον εαυτό μου.
🌸Ναι απολαμβάνω τη σχέση μου, αλλά και τον δικό μου προσωπικό χρόνο.
🌸Ναι αν κάνω κάτι και για εμένα, δεν σημάνει ότι δεν αγαπώ την οικογένειά μου.
🌸Ναι αν κοιτάζω τον εαυτό μου δεν σημάνει ότι δεν είμαι καλή μάνα.
🌸Ναι είμαι μαζί σου γιατί θέλω να είμαι. Όχι γιατί πρέπει.

Αυτό το τελευταίο το προσέχουμε. Πολύ. Το τονίζουμε. Το κρατάμε ευλαβικά.
Επιθυμία να είσαι, όχι δέσμευση!