ΕΝΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΕΓΑΛΗ!

 

Ένα logo για μια αγάπη μεγαααααλη !!!

Εγώ κειμενογράφος. Εκείνη γραφίστρια.

Εγώ 24, εκείνη 27. Εγώ πρασινομάτα, εκείνη φτυστή η J.LO. Beat that Anna! είπα μέσα μου όταν την είδα. Ακόμα θυμάμαι να κοιταζόμαστε κάπως αμήχανα, διερευνητικά εκείνη τη μέρα που μας έβαλαν στο ίδιο γραφείο. Το γραφείο που έμελε να ζήσουμε τα 3 πιο ευτυχισμένα χρόνια της επαγγελματικής μας ζωής στις μεγάλες τότε  πολυεθνικές, διαφημιστικές εταιρίες που συχνάζουμε τα τελευταία χρόνια.

 

Με το συνεταιράκι μου λοιπόν, πανέμορφο και σούπερ σέξι, κάναμε θραύση. Πηγαίναμε στις παρουσιάσεις και «πουλούσαμε» στον πελάτη αμέσως. Μιλούσα εγώ, κοιτάζανε εκείνη και ξεπουλούσαμε στη στιγμή. Εννοείται αυτά που τους προτείναμε. Τα αγαπημένα μας σενάρια, ραδιοφωνικά, λογότυπα, έντυπα, κ.λπ. Όλα με την ίδια ευκολία. Γιατί ναι «παιδιά» μας ειναι όλες οι ιδέες, αλλά πάντα υπάρχει εκείνη η αγαπημένη ιδέα που θες να πουλήσεις λιιιιιγο παραπάνω. Πολύ γρήγορα γίναμε το αγαπημένο δίδυμο της εταιρίας. Καινούργιο spec? Μέσα εμείς. Δύσκολος πελάτης? Δικός μας! Όλα στο αχτύπητο δίδυμο. Μοιραστήκαμε πολλά εκείνα τα χρόνια, ζήσαμε μοναδικές στιγμές όχι μόνο μεταξύ μας, αλλά και με όλα τα παιδιά που έτυχε εκείνα τα 3 χρόνια να είναι μαζί μας στην εταιρία. ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ DDB… Έτσι την ονομάσαμε τότε και έτσι την αναπολούμε ακόμα και σήμερα, κάθε φορά που θα συναντηθούμε. Γιατί συναντιόμαστε ακόμα με τους περισσότερους. Γιατί πως να το κάνουμε, ο κόσμος της διαφήμισης τότε ήταν αλλιώς. Σε μια προ Digital εποχή… Από τότε μέχρι σήμερα, ακολουθήσαμε διαφορετικούς δρόμους στην επαγγελματική, αλλά και την προσωπική μας ζωή. Δεν συμβαδίζαμε πάντα, πάντα όμως παραμείναμε η μια δίπλα στην άλλη πραγματικά και ουσιαστικά.

Όταν λοιπόν τέθηκε το ερώτημα, ποιος θα σχεδιάσει το λογότυπο για το Happiness Happens, ο νους μου πήγε σε πολλούς. Η καρδιά μου όμως με οδήγησε μόνο σε έναν.

Να πω εδώ με απόλυτη ειλικρίνεια ότι έχω συνεργαστεί με μερικούς από τους καλύτερους γραφίστες της αγοράς και τους αγαπώ βαθύτατα όλους. Τους ξεχωρίζω, τους εκτιμώ και είμαι σούπερ υπερήφανη που τους γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί τους. Τη Δομνικα, τον Τάκη, τον Δημήτρη, τη Μαρία-Όλγα, την Αναμπέλα, τη Χλόη, την Αγγελική, τη Νάσια, τον Εύθυμη, τον Δημήτρη, τον Κώστα, την Kate, τον Δημήτρη και φυσικά τον ένα και μοναδικό κειμενογράφο/γραφίστα/concepter (με γαλλική προφορά) Μιχάλη!!! Ένας & μοναδικός όντως, γιατί δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ στον κόσμο της ελληνικής διαφήμισης άνθρωπος που να δηλώνει ταυτόχρονα κειμενογράφος, γραφίστας & concepter μαζί. Ούτε πριν 20 χρόνια, αλλά ούτε και σήμερα. Μόνο εσύ Μιχάλη μου. Πάντα εσύ!

 

 

Όταν της ζήτησα να σχεδιάσει το λογότυπο του Happiness Happens όχι μόνο δέχτηκε με ενθουσιασμό, αλλά ακολούθησε το “brief” κατά γράμμα και φυσικά ανέχτηκε εμένα, τις διορθώσεις και τα πήγαινελα μου με ένα πλατύ χαμόγελο και περισσή αγάπη. Γιατί αγάπη έχει να δώσει πολλή αυτό το υπέροχο πλάσμα. Της έδωσα λόγια κι εκείνη τα μετέτρεψε σε πολύχρωμα σχέδια. Της έδωσα feeling κι εκείνη το μετέτρεψε σε χαρά και αισιοδοξία ολούθε. Της έδωσα όνομα κι εκείνη το μετέτρεψε σε ένα λογότυπο που μιλάει από μόνο του, βγάζοντας όλες τις αξίες του happiness happens και κατ’ επέκταση τις δικές μου: παιχνιδιάρικη διάθεση, σκέρτσο & νάζι στο φουλ, χρώματα, πληθωρικότητα, θεατρικότητα απαραίτητως, αισιοδοξία, χαρά, θετική αύρα & σκέψη. Για όλα αυτά, και για πολλά πολλά ακόμα που μόνο εσύ ξέρεις, σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιας μου και σε αγαπώ κάθε μέρα περισσότερο. Γιατί το κάνεις τόσο εύκολο να σε αγαπώ.

Κύριες & κύριοι η μια και μοναδική… Σύλλια Γιαννακόπουλου.

Ο έρωτας μου ο μεγαααααααλος…❤️