ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Αγαπάμε τις γυναίκες. Σφόδρα. Όλες τις γυναίκες. Αγαπάμε την εσωτερική ομορφιά που εκπέμπουν και τον αέρα που αποπνέουν. Αγαπάμε την αυτοπεποίθηση που έχουν και μαχόμαστε τη μικρή αυτή ανασφάλεια που μπορεί να κρύβουν με χάρη. Δεν έχει σημασία η ηλικία, το ύψος, το χρώμα των μαλλιών, ο τίτλος σπουδών. Τίποτα από τα παραπάνω δεν μετράει το μεγαλείο της ψυχής τους. Αγαπάμε τις γυναίκες με όλες τις ιδιαιτερότητές τους. Τα ψεγάδια, τις ατέλειες, τα τρωτά τους σημεία. Αγαπάμε τις γυναίκες που είναι 1.78 ακριβώς το ίδιο με αυτές στο 1.54. Αγαπάμε τις γυναίκες του χωριού ακριβώς όσο και τις Αρσακειάδες. Τις ξανθές με τις κοκκινομάλλες, τις πορσελάνινες «μινιατούρες» με τις ζουμερές νταρντάνες. Αγαπάμε να αναδεικνύουν τη θηλυκή τους πλευρά. Αλλά και οποία άλλη πλευρά του εαυτού τους θέλουν.

Γυναίκες της διπλανής πόρτας

Οι γυναίκες που αγαπάμε δεν είναι γυναίκες βγαλμένες από τα περιοδικά.
Είναι γυναίκες βγαλμένες από την καθημερινότητα με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια όταν ξυπνάνε, με ραγάδες στο σώμα τους ύστερα από εγκυμοσύνες και ρυτίδες στο πρόσωπο που χάιδεψε απαλά ο χρόνος. Οι γυναίκες που αγαπάμε είναι γυναίκες με αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση που πατάνε γερά στα πόδια τους και ξέρουν καλά ότι έχουν μια εσωτερική λάμψη ακαταμάχητη, μια θέληση για ζωή αστείρευτη, ένα πείσμα να πολεμούν τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες ακλόνητο, που της κάνει να ξεχωρίζουν. Να ακτινοβολούν. Να σπινθηροβολούν. Κυριολεκτικά.

🥊Πονάνε, αλλά δεν κλαίνε.
Κι αν κλάψουν το κάνουν γοερά για να μην το ακούσει κανείς.
❤️Αν ερωτευτούν, ερωτεύονται σφόδρα.
Και μπορούν να κάνουν τρελά πράγματα από έρωτα.
🔚Αν φύγουν, θα φύγουν για πάντα χωρίς να κοιτάξουν πίσω τους ούτε ένα λεπτό.
Ούτε ένα δευτερόλεπτο. Γιατί μέσα τους ξέρουν ότι το προσπάθησαν, το πολέμησαν μέχρι τέλους και τελικά αποφάσισαν ότι δεν τους άξιζε.

Για τα παιδιά τους…
Για τα παιδιά τους θα έδιναν τα πάντα. Και την τελευταία ίντσα της καρδιάς τους και τον τελευταίο κόκκο πνοής μέσα τους. Γιατί η μητρότητα για κάποιες γυναίκες είναι μονόδρομος. Και όπως σε όλα τα εκατομμύρια πράγματα που κάνουν καθημερινά, δίνονται ολόψυχα για να πετύχουν, να τα καταφέρουν, να διακριθούν.

Αναζητώντας τον έρωτα…
Δεν εντυπωσιάζονται από ακριβά αυτοκίνητα, boutique hotels συνδυασμένα με αστακούς και άψογους κοιλιακούς. ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΟΥΣ. Αντιθέτως αναζητούν το φλερτ, την αρχέγονη αυτή κινητήριο δύναμη των ανθρώπινων ψυχών και σχέσεων που πλανάται παντού στον αέρα. Ψάχνουν την αληθινή αγάπη, τον μεγάλο έρωτα που κινεί βουνά, ξεγυμνώνει φόβους, ξύνει πληγές αλλά στο τέλος ό,τι κι αν γίνει, όπως κι αν τελειώσει, οδηγεί στη λύτρωση.

Γυναίκες και χρόνος

Ξενυχτούν… ή τουλάχιστον προσπαθούν. Ταξιδεύουν. Εξερευνούν. Πειραματίζονται. Δοκιμάζονται. Εκτιμούν την έντονη ζωή και αγκαλιάζουν τις μετέπειτα συνέπειες που αφήνει πάνω τους, ιδίως μεγαλώνοντας. Ή καλύτερα ωριμάζοντας. Γιατί οι γυναίκες που αγαπάμε δεν μεγαλώνουν, αλλά ωριμάζουν. Σαν το παλιό, καλό κρασί που όσο χρόνο του δίνεις, τόσο καλύτερο, πολυτιμότερο και σπανιότερο γίνεται! Σαν κόσμημα. Σαν μια ακριβή κολόνια. Πολύτιμο και σπάνιο.

Όλες αυτές τις γυναίκες τις αγαπάμε λίγο περισσότερο. Λίγο παραπάνω.
♦️Τις αληθινές.♦️Τις αυθεντικές.♦️Αυτές με τις ατέλειες και τις ανασφάλειες.
♦️Τις τολμηρές. ♦️Τις δυναμικές.♦️Τις “τα λέω έξω από τα δόντια”.♦️Τις πιάνω τη ζωή από τα κέρατα.♦️

Όλα για τις γυναίκες λοιπόν.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *